Uuden sivun luominen

Voit luoda sivun menemällä sivulle. Jos sivua ei ole vielä luotu, Moin``Moin ehdotaa sivun luomista. Sivun luomiseen on useita tapoja:

Sivun luominen lisäämällä linkki toiselle sivulle

1. Muokkaa olemassa olevan sivun sisältöä
  2. Lisää sisältöön linkki muodossa WikiNimi tai `["haluamasi sanat lainausmerkkien ja hakasulkeiden sisään"]`.

3. Tallenna muutettu sisältö ja napsauta luomaasi linkkiä
  4. Luo sivu tyhjästä tai valitse sivupohja napsauttamalla
  5. Luo sisältöä uudelle sivulle ja tallenna

Lisätietoja linkkien luomisesta löytyy sivulta OhjeLinkittämisestä.

Sivun luominen menemällä sivulle

1. Kirjoita internet-selaimesi osoitepalkkiin wikin osoite ja lisää perään haluamasi sivun nimi ja paina enteriä. Esimerkiksi osoitteeseen `http://osoite.fi/wiki/LuonUudenSivun` menemällä olisi tarkoitus luoda palvelimelle osoite.fi wiki-hakemistoon sivu nimeltä LuonUudenSivun.

2. Luo sivu tyhjästä tai valitse sivupohja napsauttamalla
  3. Luo sisältöä uudelle sivulle ja tallenna

(!) Ei välttämättä toimi kaikissa internet-selaimissa, jos sivun nimessä on muita kuin ASCII-merkkejä.

Sivun luominen makrolla NewPage

Jos sivulla on `NewPage`-niminen makro:

1. Kirjoita sivun nimi kenttään ja napsauta "Create New Page"-painiketta

2. Luo sisältöä uudelle sivulle ja tallenna

Esimerkki:

`NewPage`-makron avulla uuden sivun luominen on nopeaa automatisoidusti käyttäen tiettyä sivupohjaa tai luomalla alisivuja. Lisätietoja löytyy sivuilta OhjeMakroista.

Sivun luominen makrolla GoTo

Jos sivulla on `GoTo`-makro:

1. Kirjoita sivun nimi kenttään ja napsauta "Go To Page"-painiketta

2. Luo sivu tyhjästä tai valitse sivupohja napsauttamalla
  3. Luo sisältöä uudelle sivulle ja tallenna

Esimerkki:

Muita tapoja sivun luomiseksi

Luonnokset

Joka kerta kun napsautat "Esikatselu"-, Tallenna- tai Peruuta-painiketta, MoinMoin tallentaa luonnoksen muokkaamasi sivun sisällöstä. Käytä Esikatselu-toimintoa usein, sillä näin tallentuu aina luonnos ja pidennät muokkauslukkosi voimassaoloaikaa!

Jos napsautat Peruuta-painiketta vahingossa tai internet-selaimesi kaatuu, mutta käytit esimerkiksi Esikatselu-toimintoa, niin luonnos on silti tallessa. Luonnoksen tallennus toimii, vaikka muokkaisit useampaa eri sivulla virhetilanteen ilmetessä.

Luonnokseen palaaminen onnistuu muokkaamalla kyseistä sivua uudelleen. Jos luonnos on tallessa, sinua huomautetaan ja voit käyttää Lataa luonnos -painiketta.

(!) Älä käytä Esikatselu-, Tallenna tai Peruuta-toimintoja, mikäli sinua huomautetaan luonnoksen olemassa olosta. Napsauta Lataa luonnos -painiketta, muuten luonnos ei ole enää myöhemmin käytettävissä.

Kun tallennat sivun onnistuneesti, luonnos on tarpeeton ja täten se poistetaan.