Textformateringsregler

Hold afstand med blanke linjer mellem afsnit. Brug `
` til at lave linjeskift i afsnit.

Du kan fremhæve tekst som kursiv eller fed. Kursiv fås ved at omkranse teksten med 2 x enkelte anførselstegn. Fed fås ved at omkranse teksten med 3 x enkelte anførselstegn. Du kan få superscript tekst ved at omkranse med circumflex (potens-tegn).

Indsæt program-kildekode uden formatering, vist med "fast bredde"-skrifttype vha. tre "tuborg-klammer":

10 PRINT "Hello, world!"
20 GOTO 10

Bemærk, at indenfor kodeafsnit, både indlejret og fremvist, bliver al wiki markup ignoreret. En alternativ og kortere syntaks for `indlejret kode` er at bruge "backtick" tegn (bemærk at det kan slås fra i sitets opsætning, men er aktiveret som standard).

Du kan få mere information om mulig markup under HelpOnEditing.

Eksempel

Blander ''kursiv'' og '''fed''':
 * '''''Blandet''' i begyndelsen''
 * '''''Blandet'' i begyndelsen'''
 * '''Blandet i ''slutningen'''''
 * ''Blandet i '''slutningen'''''

Du husker muligvis ''a''^2^ `+` ''b''^2^ `=` ''c''^2^ fra matematiktimerne.

En { { {indlejret kodesekvens} } } har start- og slutmarkørerne på samme linje. Ellers skal du bruge `backticks`.

En kodefremvisning har markørerne på forskellige linjer: { { {
'''Ingen''' markup her!
} } }

/!\ I eksemplet ovenfor har vi escape't markørerne til kildekodesekvenser ved at indsætte mellemrum mellem tuborg-klammerne.

fremvist

Blander kursiv og fed:

Du husker muligvis a2 `+` b2 `=` c2 fra matematiktimerne.

En indlejret kodesekvens har start- og slutmarkørerne på samme linje. Ellers skal du bruge `backticks`.

En kodefremvisning har markørerne på forskellige linjer:

'''Ingen''' markup her!

Farvelagt kodefremvisning

Der er flere måder at få farvelagt formatering af Python kode1:

1. start en kodefremvisning med en linje som kun indeholder "#!python"
  2. Tilknyt indlejret en fedhæftet fil med endelsen ".py" vha. "inline:"
  3. start en side med en Python-format proces-instruktion ("#format python")

Eksempel:

1 from colors import palette
   2 palette.colorize('python')
  1. Der er i øjeblikket ikke support for andre sprog end Python. (1)