Andra MoinMoin hjälpämnen

Underämnen

Innehåll

Speciella funktioner för wiki-farmer IntraNät

I det följande visas hur olika funktioner kan hjälpa till att optimera din anpassning när du har flera wikis på samma system eller när du använder MoinMoin i en IntraNet-miljö.

Centraliserade anpassningar

Ommappning av URL:er

Anpassningsvariabeln "`url_mappings`" kan användas för att mappa om absoluta `URL`:er till relativa eller för att ändra vissa URL-förled till andra helt annorlunda. Detta är speciellt vikigt på IntraNet, när hela träd av dokument, som finns utanför wikin, flyttas runt.

"`url_mappings`" är en uppslagstabell i form av en python-dict, där nyckeln är prefixet som ska ersättas. Ett typiskt exempel är `url_mappings = {'http://my.server.net/': '/'}`, vilket tar bort webb-protokollschemat från lokala `URL`:er och således gör att länkar till din egen server fungerar för både `http` och `https`.

ATT GÖRA

<!> ATT GÖRA: förklara följande i detalj och lägg till mer detaljer till ovanstående beskrivning. Vad som behöver mer förklaring

Administrativt:

Kommandoradverktyg:

Kompatibilitet: